RUNOMARATON 2024

La 20.4.2024 Alkaen klo 14.00, Lempäälän Työväentalolla. Rypyntie 12, Lempäälä

Teemalla Kirsi Kunnas syntymästä 100 v.

Ensimmäinen Runomaraton järjestettiin 24 vuotta sitten vuonna 2000. Tapahtuman ensimmäinen suojelia oli tuolloin itseoikeutetusti Kirsi Kunnas.

Myös tänä vuona jatkamme laadukasta runotaidetta, mukana on mm.

Näyttelijä lausuja Miia Nuutila, Yhdessä puolisonsa Antti Paavilaisen kanssa

”Miia Nuutila: Tunnettu freelancer-näyttelijä, joka on tehnyt pitkän uran teatteri-, TV- ja elokuvatuotannoissa. Miia voitti aikoinaan “Vuoden nuori lausuja” -kilpailun Kajaanin runoviikoilla vuonna 1992”

Runoilija Leena Sainio

Kuva Pirjo Lindfors.

”Leena Sainio on helsinkiläinen runoilija ja musiikkipedagogi. 

KIRJOSIIPI – puhe(e)tta puheesta (Enostone 2023) on hänen kolmas runokokoelmansa. Aiemmin häneltä on ilmestynyt Särmää serenadissa (Pesä 2019) ja lastenrunokokoelma Rapuooppera (Enostone 2021).

Leena Sainio painottaa teksteissään yhteiskunnallisia solmukohtia. Hänen tyyliään leimaa usein vino huumori ja kärjistäminen.

Leena on myös kokenut lavarunoilija.   Laulunopettajan ammatti on vienyt hänet syvälle runomaailmaan ja sitä kautta myös lausuntaan. ”

Näyttelijälaulaja Lotta Aakko

Lotta Aakko on kirkkonummelaislähtöinen näyttelijälaulaja, joka tällä hetkellä asuu ja työskentelee pääasiassa Oulun seudulla. Aakko on valmistunut muusikoksi Helsingin konservatoriosta ja musiikkipedagogiksi Oulun ammattikorkeakoulusta. Hän on sittemmin täydentänyt esittävien taiteiden opintojaan Liettuan musiikki- ja teatteriakatemiassa sekä Barcelonan taideinstituutissa (Institute of the Arts Barcelona). Aakko on monipuolinen ja utelias esiintyjä, joka on erityisen kiinnostunut sanataiteen ja musiikin yhdistämisestä. Vuodesta 2021 alkaen Aakko on kiertänyt Suomea Teatteri Saagan musiikillisen monologinäytelmän (Sekasointuja – monologi L. Onervasta) kanssa ja myös 2024 on jälleen edessä kesäkiertue. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *