Ajankohtaista

RUNOMARATON 2024

La 20.4.2024 Alkaen klo 14.00, Lempäälän Työväentalolla. Rypyntie 12, Lempäälä

Teemalla Kirsi Kunnas syntymästä 100 v.

Ensimmäinen Runomaraton järjestettiin 24 vuotta sitten vuonna 2000. Tapahtuman ensimmäinen suojelia oli tuolloin itseoikeutetusti Kirsi Kunnas.

Myös tänä vuona jatkamme laadukasta runotaidetta, mukana on mm.

Näyttelijä lausuja Miia Nuutila, Yhdessä puolisonsa Antti Paavilaisen kanssa

”Miia Nuutila: Tunnettu freelancer-näyttelijä, joka on tehnyt pitkän uran teatteri-, TV- ja elokuvatuotannoissa. Miia voitti aikoinaan “Vuoden nuori lausuja” -kilpailun Kajaanin runoviikoilla vuonna 1992”

Runoilija Leena Sainio

Kuva Pirjo Lindfors.

”Leena Sainio on helsinkiläinen runoilija ja musiikkipedagogi. 

KIRJOSIIPI – puhe(e)tta puheesta (Enostone 2023) on hänen kolmas runokokoelmansa. Aiemmin häneltä on ilmestynyt Särmää serenadissa (Pesä 2019) ja lastenrunokokoelma Rapuooppera (Enostone 2021).

Leena Sainio painottaa teksteissään yhteiskunnallisia solmukohtia. Hänen tyyliään leimaa usein vino huumori ja kärjistäminen.

Leena on myös kokenut lavarunoilija.   Laulunopettajan ammatti on vienyt hänet syvälle runomaailmaan ja sitä kautta myös lausuntaan. ”

Näyttelijälaulaja Lotta Aakko

Lotta Aakko on kirkkonummelaislähtöinen näyttelijälaulaja, joka tällä hetkellä asuu ja työskentelee pääasiassa Oulun seudulla. Aakko on valmistunut muusikoksi Helsingin konservatoriosta ja musiikkipedagogiksi Oulun ammattikorkeakoulusta. Hän on sittemmin täydentänyt esittävien taiteiden opintojaan Liettuan musiikki- ja teatteriakatemiassa sekä Barcelonan taideinstituutissa (Institute of the Arts Barcelona). Aakko on monipuolinen ja utelias esiintyjä, joka on erityisen kiinnostunut sanataiteen ja musiikin yhdistämisestä. Vuodesta 2021 alkaen Aakko on kiertänyt Suomea Teatteri Saagan musiikillisen monologinäytelmän (Sekasointuja – monologi L. Onervasta) kanssa ja myös 2024 on jälleen edessä kesäkiertue. 

Ruokaa ja Runoja 2023

Tapahtuma kerää jälleen yhteen eri kulttuurien keittiöt ja makuja maistelemaan pääset runojen siivittämänä.
Tapahtuma järjestetään perinteisesti Lempäälän Myllyrannassa la 12.8. klo 11-14:00

Myllyrannan tapahtuma on kaikille avoin ja sinne on vapaa pääsy.
Ruokia valmistaneet yhteisöt perivät maistatuksesta pienen annosmaksun (~ 1-3 €).

Runoja ovat esittämässä mm. Atik Ismail, Taru Mäkimattila, Jorma Nuotio ja Eeva Petäkoski.
Ruokaa valmistavat mm. ukrainalaiset, unkarilaiset, suomalaiset, iranilaiset ja kongolaiset.

Elokuussa tapahtuu

Sekasointuja monologi to 11.8.2022 klo 19 LempäälänTyöväentalolla.Liput 10€ Katso lisää Tapahtumat -sivulta.

La 27.8 klo 10-14. Ruokaa ja Runoja tapahtuma Lempäälän Myllyrannassa.

Runomaraton 2022

Mikäli korona tilanne on suotuisa järjestetään Lempäälän Runomaraton lauantaina 23.4.2022 alkaen klo 14.00 Lempäälän Työväentalolla. Mukana mm Atik Ismail, Heli Laaksonen, Eeva Petäkoski, Marjo Ventola. Tarkempi ohjelma ilmoitetaan myöhemmin.

Kakkukahvit

Lempäälän runomaraton täytti 20 vuotta viimevuona. Koska silloin jäi koronan takia täytekakku jakamatta, tarjoamme täytekakkua ja kahvia lauantaina 14.8.2021 Lempäälän Myllyrannassa Ruokaa ja runoja tapahtumassa. Tapahtuma alkaa klo 11 ja päättyy 14.00. Kakkua rajoitettu määrä. Tervetuloa.

Vuosikokous

Lempäälän Runo ja Sanataide ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään tiistaina 10.8.2021 klo 19.00 Lempäälän työväentalolla. Os. Rypyntie 12. Tervetuloa