Vanhat tiedotteet

RUNOKUUSIJUHLA

 - samassa paketissa yhdistyksen 10-vuotisjuhla ja joulurunotapahtuma

 

Sunnuntaina 14. 12. 2014 Wanhalla asemalla Lempäälässä

 

LÄMMIN KIITOS KAIKILLE JOULUTUNNELMAN TUOJILLE JA YHDISTYKSEN 10-VUOTISTA TAIVALTA MUISTELLEILLE - ENSI VUONNA UUDET KUJEET!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*

*

*

*

*

*

TARINAILTA

 

28. 8. 2014 Villa Hakkarin kesäteatterissa Lempäälässä

 

Jo 11. kerran järjestettävässä Tarinaillassa keskusteltiin "kummituksista", henkimaailman olennoista, rajatiedosta ja luonnollisista ilmiöistä, joita usein pidetään yliluonnollisina.

 

Kaksi eri lähestymistapaa illan teemaan tarjosivat vieraamme kirjailija ANNELI KANTO ja näkijä, luennoitsija, meditaatio-ohjaaja ANNELI KAUNISLEHTO.

 

Alkuillan vietimme kesäteatterissa, ja sateen yllättäessä siirryimme kahvittelemaan ja tunnelmoimaan Mansikinkammariin. Kiitos kaikille mukana olleille!

 

Tässä kuvamaistiaisia:

 

 

 

Runokuusen koristelua.
Yhdistyksen viirit saivat pitkäaikaiset toiminnantarkastajat Tuula Linnusmäki (vas.) ja Pirjo Saarinen.
Iloiset viiritetyt Tuula ja Pirjo.
Juhlapuhe, yhdistyksen puheenjohtaja Heikki Hult.
Runorymä Rutistus vauhdissa.
Yleisö tonttuleikin pyörteissä. Tip-tap-tip-tap-tipe-tipe...
Pj. Hult ja varapj. Kuronen yrittävät selviytyä kunnialla juontotehtävistä.
Kuronen väsää joulurunoa yleisön kanssa, Hult kuvaa.
Lausuja Eeva Petäkoski ja Oiva Paloheimon Papukaija-runo.
Yhdistyksen rahastonhoitaja Ilkka Mäkinen, historiikin kirjoittaja Riitta Mäkinen ja Jorma Nuotio Runoryhmä Rutistuksesta.
Juhlavieraat kahvittelevat. Etualalla yhdistyksen hallituksen väkeä: Jyrki Toivonen, Pertti Laine ja Tuula Petäkoski-Hult.
Paljon on mahtunut tapahtumaa 10 vuoteen!
... tipe-tipe-tip-tap-tip-tip-tap! Oskari Toivonen säestää.
Runokuusi täydessä tällingissä.
Jouluiloa kaikille!

Tarinailta

Aika: 27.8.2009 klo 19.00

Paikka: Villa Hakkarin kesäteatteri

Aito ja oikea tarinailta. Illassa kuullaan eläimellisiä tarinoita.  TV:stä ja radiosta tuttu luontoääni Ilkka Koivisto kertoo eläinten viestinnästä - mitä siinä on samaa meidän viestintämme kanssa, mitä erilaista.

Onko sinulla mukaansa tempaavia tai muuten kiinnostavia ja itselle rakkaita tarinoita lemmikeistäsi tai muita kokemuksia eläimistä, mitkä haluaisit jakaa kanssamme? Tule elokuussa järjestettävään Tarinailtaan jakamaan kokemuksesi. Ota meihin yhteyttä Palaute-sivun kautta.

Tommy Tabermann

Tommy Tabermann Lempäälän Runomaratonilla 25.4.2009 klo 16.00

 

Rauno on poissa

25.2.2008 Saimme suruviestin. Yhdistyksemme perustaja ja kaikkien rakastama sihteerimme Rauno Sivonen nukkui pois vaikean sairauden murtamana. Tiedän, että Te kaikki runouden ystävät jäätte kaipaamaan mestariamme. Lämmin osanotto myös Raunon omaisille. Me tulemme muistamaan Raunon vielä pitkään.

 

Jälleen lensi palokärki,
ääneti.
Kertoi keväästä,
kertoi kiurusta.
Ystävästä,
joka palaa
yhä vain,
uudelleen.
-K.Kuronen-

 

Runo ja Sanataide ry:n vilkas toimintavuosi huipentui Lastenkulttuurikeskus Pii Poossa Ideaparkissa 13.12. klo 18.00-19.30 pidettyyn Joulurunoiltaan, missä esitettiin tuttujen runoilijoiden tutuiksi tulleita joulurunoja.

 

Joulurunoillassa esiintyivät Runorouvat Pirkko Lehtonen ja Meri Miikkulainen, Kirsti Kuronen, Matti Nurminen, Paula Liuha ja Eeva Petäkoski sekä Koirasen Pelimanniyhtye. Illan juontajana toimi Joulupukki.

 

Elokuisessa Tarinaillassa  julkistetun Lempäälän koulujen joulurunokilpailun tulokset julkistettiin Pii Poossa aikaisemmin päivällä. Joulurunokilpailussa oli esikoulu – 1. luokkalaisten sarjan lisäksi neljä sarjaa, joihin opettajat eri kouluilta valitsivat yhteensä 42 runoa. Näistä kilpailun tuomaristo(puheenjohtaja Päivi Söderström, Kirsti Kuronen, Sari Peltomäki ja sihteeri Rauno Sivonen) valitsi 13 runoa, joista kilpailun ylituomari Heikki Salo valitsi sarjojen parhaat. Runokilpailun satoa esitettiin myös iltatilaisuudessa klo 18 alkaen. Runoista lisää toisaalla.

 

Pii Poon ja Ideaparkin joulusomistuksessa käytetään joulurunokilpailun runoja.

Hyvää talven ja joulun odotusta kaikille. Tulevana vuonna Lempäälän Runomaraton täyttää 10 vuotta. Juhlamaraton järjestetään huhtikuun 17. päivä alkaen klo 12.00 ja päättyen klo 24.00. Esiintyjät löydät toisaalta tältä sivustolta. Loppuun vielä ajankohtaan sopiva runo.

Lumihiutaleita

 

Katselen kahvilan ikkunasta ulos.

Siellä sataa, siellä sataa pieniä tähtiä.

                      Lumihiutaleita.

Kadulla kulkee kauniiden valojen keskellä kiirehtien kiireisiä

                      ihmisiä.

Viuhtoen hermostuneena lumihiutaletähtiä pois kasvoiltaan.

Nämä ihmiset ovat liian kiireisiä ja hermostuneita nauttimaan

                      talven ja joulun kauneudesta,

                      tai edes kupillisesta kuumaa kaakaota.

 

Annika Pulkkinen

8 D, Sääksjärven koulu

 

 

 

 

Kummitustarinat kiinnostivat yleisöä.
Kirjailija Anneli Kanto esitteli vetävästi kirjaansa Kuollut kulkee: tarinoita kalman majoilta.
Vähän ennen sadetta.
Kuningatar Kanto ja varjonkannattaja Mäkinen.
Mansikinkammariin suojaan...
... ja kahville.
Kahvi ja mustikkapiirakka lämmittivät.
Arpapöydän isäntä Ilkka Mäkinen.
Tunnelma tiivistyy.
Illan toinen vieras Anneli Kaunislehto (vas.), juontamassa Kirsti Kuronen.
Kaunislehto kertoi näkijän työstään.
Yleisö kuunteli hipihiljaa...
... esimerkkejä henkimaailmasta.
Myös yleisö kertoi kokemuksiaan, jotka eivät lopulta osoittautuneet niin oudoiksi kuin ehkä ennakkoon ounasteltiin, ennemminkin luonnollisiksi.
Paljon kysymyksiä, paljon vastauksia.
Antoisa ilta, ja äärimmäisen mielenkiintoinen - kiitos jokaiselle Tarinailtaan 2014 osallistuneelle!

Tarinailta
PELI ON LEIKIN ASIA!Ahdistuneisuus, masennus ja keskittymishäiriöt yleistyvät. Stressi ja suorittaminen ovat läsnä lähes jokaisen arjessa ikään, sukupuoleen ja sosiaaliseen statukseen katsomatta. Mihin menivät keveys ja ilo?

Amerikkalaisen National Institute of Playn perustaja, tutkija, lääkäri, professori Stuart Brown tietää. Hänen mukaansa tarvitsemme enemmän leikkiä. Leikkiminen muuttaa aivoja, kehittää luovuutta ja virkistää sielun. Samoilla linjoilla oli jo 1930-luvulla Johan Huizinga, jonka mielestä leikki ei ollut vain lasten huvia vaan ihmisen perusolemus. Itseasiassa voi olla, että koko kulttuurimme perustuu kykyymme kuvitella uusia olosuhteita ja toimia sen mukaan. Ja mitä kerrotaankaan Einsteinin tehneen kiinnostuessaan suhteellisuusteoriasta? Leikkineen ratsastavansa valonsäteellä!

Tarinailtassa palaamme lapseksi jälleen, tilaan jota Japanissa tavoitellaan henkisen kasvun korkeimpana oppina. Ilta alkaa Kuokkalan ala-asteen koululaisten kanssa tutustumalla erilaisiin leikkeihin Hakkarin kartanon piha-alueella. Teoriatietoja leikkimisestä ja leikin vaikutuksista hyvinvointiimme tarjoavat professori, pelitutkimusryhmän johtaja Frans Mäyrä Tampereen yliopistosta sekä leikki-innovaattori Isa Pelto Perinneleikit ry:stä. Perinneleikeistä kertomassa ovat myös Soile ja Hannu Turkkinen.

Tapahtuma on maksuton. Väliajalla voi ostaa Hakkarin kartanon herkkuja. Tietysti kannattaa kokeilla onneaan ja tukea Runo- ja Sanataideyhdistyksen toimintaa osallistumalla arpajaisiin.


Tarinailta
TORSTAINA 24.elokuuta kello 19-21
Pihaleikit 18:00 alkaen
Mansikin kammari, Villa Hakkari (Kuokkalantie 5, Lempäälä)