Tarinailta 2017

Tervetuloa Tarinailtaan!
******************
.
.
.
Tee tilaus alla olevalla lomakkeella. Täytä siihen nimesi ja osoitteesi. Lähetämme sinulle sähköpostitse tiedot pankkitilistä, jonne voit maksaa ostoksesi. Heti kun maksusuoritus näkyy yhdistyksen tilillä, postitamme historiikin sinulle. Voit tilata myös useamman kappaleen yhdellä postimaksulla.

Runon tarina - historiikkitilaus


Valitse kappalemäärä sekä täytä nimesi ja postiosoitteesi alla oleviin lokeroihin.

*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Tarinailta
PELI ON LEIKIN ASIA!Ahdistuneisuus, masennus ja keskittymishäiriöt yleistyvät. Stressi ja suorittaminen ovat läsnä lähes jokaisen arjessa ikään, sukupuoleen ja sosiaaliseen statukseen katsomatta. Mihin menivät keveys ja ilo?

Amerikkalaisen National Institute of Playn perustaja, tutkija, lääkäri, professori Stuart Brown tietää. Hänen mukaansa tarvitsemme enemmän leikkiä. Leikkiminen muuttaa aivoja, kehittää luovuutta ja virkistää sielun. Samoilla linjoilla oli jo 1930-luvulla Johan Huizinga, jonka mielestä leikki ei ollut vain lasten huvia vaan ihmisen perusolemus. Itseasiassa voi olla, että koko kulttuurimme perustuu kykyymme kuvitella uusia olosuhteita ja toimia sen mukaan. Ja mitä kerrotaankaan Einsteinin tehneen kiinnostuessaan suhteellisuusteoriasta? Leikkineen ratsastavansa valonsäteellä!

Tarinailtassa palaamme lapseksi jälleen, tilaan jota Japanissa tavoitellaan henkisen kasvun korkeimpana oppina. Ilta alkaa Kuokkalan ala-asteen koululaisten kanssa tutustumalla erilaisiin leikkeihin Hakkarin kartanon piha-alueella. Teoriatietoja leikkimisestä ja leikin vaikutuksista hyvinvointiimme tarjoavat professori, pelitutkimusryhmän johtaja Frans Mäyrä Tampereen yliopistosta sekä leikki-innovaattori Isa Pelto Perinneleikit ry:stä. Perinneleikeistä kertomassa ovat myös Soile ja Hannu Turkkinen.

Tapahtuma on maksuton. Väliajalla voi ostaa Hakkarin kartanon herkkuja. Tietysti kannattaa kokeilla onneaan ja tukea Runo- ja Sanataideyhdistyksen toimintaa osallistumalla arpajaisiin.


Tarinailta
TORSTAINA 24.elokuuta kello 19-21
Pihaleikit 18:00 alkaen
Mansikin kammari, Villa Hakkari (Kuokkalantie 5, Lempäälä)