Runomaraton 2010

Runomaratonin 10-vuotisjuhla onnistui mainiosti. Lämmin kiitos upeille esiintyjille, kaikille tapahtuman järjestelyihin osallistuneille ja yleisölle. Vieraskirjaan kertyi pitkälle toista sataa nimeä.
Tapaamme jälleen huhtikuussa 2011!

Lempäälän Runomaraton 10 vuotta.

Juhlamaraton pidetään la 17.4.2010 klo 12-24.00 Lempäälän Työväentalolla, os Rypyntie 12, Lempäälä.

Juha Siro

Mukana  Ilpo Tiihonen, Poetrio, Juha Siro, Muuntaja-ryhmä sekä monia muita runouden ystäviä. Varaa paikkasi ottamalla meihin yhteyttä.

Poetrio

POETRIO esittää uudella tavalla runoja joihin musiikki kutoutuu. Ilpo Tiihosen runot kirjoittajan itsensä lukemina saavat lisää värejä ja ulottuvuuksia Merja Ikkelän ja Sara Puljulan tekemän musiikin kannattelemina. Syntyy kokonaisuus jossa yllättävät näkökulmat ja ajatukset, arjen kimallus, haikeus ja huumori yhdistyvät.

 

ILPO TIIHONEN on nykyrunoilijoistamme rakastetuimpia. Hänen laaja ja yli 30 vuotta kattava runo- ja näytelmätuotantonsa on tuonut niin julkisia palkintoja kuin aivan uusia lukijoita runouden pariin. Riimien käyttö, havainnollinen runokieli ja tietty chaplinmainen haikeus leimaavat usein hänen tekstejään. Lausujien ja säveltäjien parissa Tiihonen on pitkään ollut hyvin suosittu, ja sanotaan että jotkut hänen runonsa kuten ’Sikojen rakkaus’ ja ’Oula, ota Coca-Cola’ ovat jo muuttuneet ’kansanlauluiksi’. Viimeksi ilmestynyt runoteos ’Jumalan sumu’ (WSOY 2009).

 

MERJA IKKELÄ debytoi haitarillaan 7-vuotiaana ja on siitä pitäen esiintynyt, opettanut ja säveltänyt. Hän on suorittanut myös pianonsoiton diplomin Sibelius-Akatemiassa. Monet palkinnot, kymmenet konsertoinnit ulkomailla, yhteistyö teatterien ja yhtyeiden kanssa (viimeksi mm. Ulla Tapaninen & Nasevat Kurtut, Katriina Honkanen, Anne Nielsen ja Teatteri Vantaa, Susanna Haavisto) sekä oma sävellystyö (mm. Largo-levy Ilpo Tiihosen runoihin) kuuluvat hänen mittavaan uraansa.

 

SARA PULJULA on lyömäsoittaja ja basisti jonka tuoretta näkemystä monet yhtyeet ja teatterit tarvitsevat. Spontaani Vire, Orkestar Bordurka, Pekka Kuusisto & Luomuplayers, Ryhmäteatteri, Helsingin Kaupunginteatteri, Suomen Kansallisteatteri - tässä joitakin hänen tämän päivän työyhteisöistään. Sara Puljula on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta.